Visa ett inlägg
Oläst 2012-11-06, 22:46 #9
Conny Westh Conny Westh är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 166
Conny Westh Conny Westh är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 166
i Första inlägget står det att man levererar "helhetslösningar" men enbart jobbar med "grafiska....", det är ju en paradox.

Bättre då att skriva att ni är specialicerade på att leverera "det grafiska..." (dvs frontend) och söker samarbete med företag som är bra på "backend" (databaser, systemarkitektur, ORM m.m.)...

Sen borde ni specificera mer tydligt vilken utvecklingsmiljö ni söker samarbetspartner inom är det Linux, Windows, Mac, Mainframe.... Är ni specialiserade inom en viss branch, eller vad är det som är unikt med ert företag? Inom vilka områden är ni ledande? Ju mer nischad man är desto lättare är det att hitta andra att samarbeta med, för då är man möjligen inte bittra konkurrenter som kommer kriga om samma kunder. Söker man samarbete ska man helst komplettera varandras kompetenser och kundfokus så man jobbar med helt olika kunder men att man kan samarbeta om sånt som man inte konkurrerar om.

Jag har själv deltagit i samarbeten där vi slagits med näbar och klor om samma kunder och det kan jag ärligt säga är det sista man vill. Jag råkade ut för att mina samarbetsföretag började ta över mina kunder och snacka skit om mig inför mina kunder. Såna samarbeten vill man inte ha.

Jag har också varit med om "samarbeten" där det företag jag samarbetade med började hitta på sätt att fakturera mitt företag för diskussioner vi hade sinsemellan, det var inget som låg i mitt intresse utan jag avslutade det samarbetet efter flera månaders förhandlingar som inte ledde en millimeter framåt, vi stod bara och trampade vatten under hela förhandlingen, bortkastad tid för båda parter.

Kort sagt så är min erfarenhet att man ska vara mycket tydlig med vad man själv är specilist på och vad kan bidra med i samarbetet, men man ska även vara mycket tydlig med vad man förväntar sig av den man ska samarbeta med. Är man tydlig så undviker man en hel del pinsamheter från början. Sen är det aldrig en garanti att det kommer fungera ändå men det är en stor hjälp på vägen.

Senast redigerad av Conny Westh den 2012-11-06 klockan 22:49
Conny Westh är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat