Visa ett inlägg
Oläst 2012-04-09, 13:42 #15
MRDJs avatar
MRDJ MRDJ är inte uppkopplad
Bara ett inlägg till!
 
Reg.datum: Mar 2006
Inlägg: 1 667
MRDJ MRDJ är inte uppkopplad
Bara ett inlägg till!
MRDJs avatar
 
Reg.datum: Mar 2006
Inlägg: 1 667
Citat:
Ursprungligen postat av ConnyWesth Visa inlägg
Om du tidigare jobbat med Microsoftmiljön antar jag att du vill fortsätta med det och då är givetvis varke PHP eller Ruby on Rail intressant.

Det som används inom Microsoftplattformen är C#, ASP.NET (VB.NET eller C#), SQL-server 2008 R2, HTML5, WPF (Windows Presentation Foundation), WCF (Windows Communication Foundation), .NET Framework 4 (snart 4.5).

Modern systemutveckling kräver oftast objektorientering och stark typning, det får du inte med varesig PHP eller Ruby On Rails.
Nu är du helt ute och cyklar.
Det ni pratar om är serversidan,
Nu för tiden bygger man en stor del av koden på klientsidan med hjälp av javascript.
Och självfallet är det en stor fördel om man använder sig av objektorienterad javascriptkod, men absolut inget krav, mindre sidor som endast behöver anropa ett fåtal rader via jQuery ser jag absolut ingen anledning till objektorientering, det blir bara mer krångligt.

Sedan att påstå att PHP inte är objektorienterat är också helt fel, Det går att få en helt lysande snygg objektorienterad kod med PHP. många av dem stora CMS:en som t.ex Drupal är till viss del objektorienterade.

Som svar på TS fråga så bör ni kolla mer på HTML5 och responsive web / Media Querys. Detta innebär i praktiken att hemsidan ser lika bra ut på en Mobiltelefon, padda eller desctop och använder samma CSS / HTML och javascript.
Man kollar device width ( 320 px för iphone, 1024 för ipad och > 1024 för desctop ) via CSS. det är detta som kallas media querys.

Detta är förståss lite pussel att få ihop både vad gäller Design och HTML.

Några av nyheterna med HTML5 som är användbara är videotaggen, header och footer taggen samt att utnyttja webfonts.

Sen är såklart jQuery något som är används väldigt flitigt nuförtiden.

väljer ni att använda ett färdigt system som t.ex Drupal eller wordpress får ni mycket av dem nya HTML5 funktionerna "på köpet"
MRDJ är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat