Visa ett inlägg
Oläst 2011-03-04, 00:55 #54
kw_wasabis avatar
kw_wasabi kw_wasabi är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Feb 2008
Inlägg: 2 134
kw_wasabi kw_wasabi är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
kw_wasabis avatar
 
Reg.datum: Feb 2008
Inlägg: 2 134
Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire Visa inlägg
Tror du har fel, gå mot röd gubbe är nog faktiskt inte ens olagligt längre Annars håller jag med er helt, Jajjas spam är inte bättre än alla viagra- och spelspammare.
Det stämmmer som KristianE skriver. Det är olagligt att gå mot rött, men det är inte straffbart i sig. Fotgängaren som går mot rött och i samband med det orsakar trafikfara eller trafikolycka kan dömas för brott mot andra regler i trafikförordningen. Går man mot rött och inget händer så får man inget straff för det trots att det är olagligt.http://www.ntf.se/konsument/fraga4408.asp?katid=2

Nu tar jag ett kliv tillbaka i off-topicstegen. Angående spam så klassar jag all obeställd reklam som spam. Förutsatt att den är riktad till fysisk person. Jag förstår dock inte skillnaden mellan elektronisk reklam och fysisk reklam i brevlådan. Även den fysiska reklamen är obeställd, och då gäller det att tacka nej till fortsatt reklam genom en "ingen reklam"-lapp på dörr/brevlåda. Frågan är om reklamutdelaren gör sig skyltig till brott om denne trotsar uppmaningen på dörren.

Jag får känslan av att elektronisk reklam är mycket hårdare reglerad i lag än direktreklam i brevlådan.

Ytterligare ett steg tillbaka, och nu hamnar jag on-topic. Jag tror inte Jajja sticker ut mer än andra när det kommer till black-hat, spam och andra s.k. oseriösa metoder. De var i kraftigt blåsväder för en tid sedan och vinden har ännu inte mojnat. Som några varit inne på kan såklart avundsjuka från konkurrenter med mindre muskler också ligga bakom en mer eller mindre medveten smutskastningskampanj.

Oavsett vilket SEO-företag man köper tjänster av bör man vara noga med avtal och ansvar. Vad tar SEO-företaget för ansvar för kraftigt försämrade placeringar som har koppling till det genomförda optimeringsarbetet? Samtidigt måste den som anlitar SEO-företaget se till att uppfylla sina åtaganden i avtalet.

Senast redigerad av kw_wasabi den 2011-03-04 klockan 00:57
kw_wasabi är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat