Visa ett inlägg
Oläst 2010-12-30, 01:29 #8
Conny Westh Conny Westh är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 166
Conny Westh Conny Westh är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 166
Citat:
Ursprungligen postat av Dennis Holm Visa inlägg
håller med på det jag tog bort..
Men aktiekapital är ju en "kostnad" i uppstart.
Det är 50,000 kronor du behöver ha.
Apportegendom kan vara småsvårt att få igenom om det inte är av ett avsevärt högre värde över 50,000kr som till och med skatteverket godkänner.

Det är ju inte som så att du kan sätta in 50,000 kronor och sedan använda dem i verksamheten och ha 0kr på kontot efter du spenderat pengarna.
Så en kostnad är det för att starta AB hur man än vill vrida på termerna .
Nej, AK är ingen kostnad (du måste förstå skillnaden mellan resultat (ungefär; kostnad) och balansräkningen (ungefär; likviditet men inte riktigt), kostnader påverkar resultaträkningen (och balansräkningen) medan investeringar i bolag påverkar balansräkningen men inte alls resultaträkningen), det blir bara en omflyttning mellan klass 1-konton i bokföringen, från 1930 till ett konto för andelar intressebolag eller dotterbolag beroende på hur stor andel "mitt" bolag äger.

Vitsen är exakt den motsatta vad du skriver, det går att använda 50 000 i verksamheten och ha 0 kr på kontot, det är f.ö. syftet med AK.

AK är möjligt att använda för att köpa tillgångar exempelvis imateriella eller fasta.

Du kan köpa 1 Kg saffran för ca 50 000 kr och bokföra det som lagertillgång, då har du fortfarande 50 000 kr i AK och i stället för att det finns i kassan/bankkontot så finns värdet i lagervärdet.

Det är det fantastiska med AK att man kan trolla i balansräkningen.

Däremot påverkar en utbetalning till AK i ett annat bolag likviditeten, men pengarna är fortfarande en tillgång hos ägarbolaget.

Senast redigerad av Conny Westh den 2010-12-30 klockan 01:39
Conny Westh är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat